Просто викладаю шарами та чекаю кілька днів! Незвичайна квашена капуста на зиму має яскравий та насичений смак, дуже рекомендую спробувати зробити пару баночок хоча б на пробу.
Інгредієнти:
На 3 баночки по 1 літру
- Капуста 2 кг. (нашаткована)
- Буряк 700 гр.
- Часник 4 зубчики
- Корінь хрону 2 ч. л.
- Кмин 2 ч. л.
- Кріп та петрушка невеликі пучки (20-30 гр.)
- Сіль 2 ст. л.
Приготування:
Шинкуємо капусту.
Додаємо сіль, добре перемішуємо та обтискаємо руками.
Додаємо кмин і знову все ретельно перемішуємо
Беремо буряки і натираємо на тертці.
Нарізаємо кріп та петрушку. Натираємо на дрібній тертці часник і корінь хрону.
Додаємо до буряків зелень, корінь хрону та часник. Все добре перемішуємо.
Беремо чисті банки та викладаємо інгредієнти шарами: капуста – буряк. У процесі ретельно все утрамбовуємо.

Сік, що виділився з капусти, розливаємо по банках.
Банки накриваємо кришками і залишаємо при кімнатній температурі кваситися на 3-4 дні.
Декілька разів протягом цього часу необхідно протикати капусту та випускати зайве повітря.
Через 4 дні щільно закручуємо кришками та прибираємо на зберігання у прохолодне місце.
Така капуста на моєму столі найчастіший гість! На додаток до класичної капусти я завжди закриваю цим способом, рідні навіть просять більше, адже це дійсно неймовірно смачно!
А як ви любите закривати капусту на зиму? Діліться у коментарях.
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Якщо сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно.